x

Δεν είσαστε συνδεδεμένοι. Παρακαλούμε κάντε είσοδο στον λογαριασμό σας ή δημιουργείστε έναν εδώ!

full screen background image
PITBULL
NEWS

Το παιχνίδι διδάσκει στα κουτάβια τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς, καθιστώντας τα ικανά να αναπτύξουν την απαραίτητη «τέχνη» και την εμπιστοσύνη για να γίνουν παίκτες μέσα στο εξαιρετικά πολύπλοκο και εκλεπτυσμένο κοινωνικό σκηνικό των ενήλικων σκυλιών.

Ημερομηνία:  |   Χρήστης:

Πως βοηθάμε

Το Pitbull-Rescue.gr έχει μόνο online παρουσία και δεν υποστηρίζεται από εγκαταστάσεις. Στόχος μας είναι να στηρίξουμε όσους έχουν βρει ή διασώσει σκύλους τύπου πίτμπουλ, δημοσιεύοντας τις αγγελίες τους και καθοδηγώντας τους με όποιο τρόπο μπορούμε. Παράλληλα δημοσιεύουμε αγγελίες για πίτμπουλ που έχουν χαθεί και οι κηδεμόνες τους τα αναζητούν. Μέσω της συγκέντρωσης των αγγελιών που αφορούν τα ζώα της συγκεκριμένης φυλής, η εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων αλλά και η ανεύρεση χαμένων πίτμπουλ καθίσταται έτσι πολύ πιο εύκολη.

Τα λιγοστά μέλη-διαχειριστές μας είναι ενεργοί φιλόζωοι με δικά τους περιστατικά προς υιοθεσία, ενώ η δράση της ομάδας αφορά στην διαχείριση και προώθηση αγγελιών όποτε αυτό μας ζητείται, και στην ενημέρωση του κοινού.

Η ομάδα προώθησης, δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει περίθαλψη όλων των πίτμπουλ που βρίσκονται στους δρόμους, αλλά βοηθά να βρεθούν υπεύθυνοι κηδεμόνες για αυτά.

Ο τρόπος που λειτουργούμε είναι συγκεκριμένος και στηρίζεται στην εθελοντική δράση των μελών μας αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας. Ουσιαστικά η ορθή λειτουργία μας έγκειται στη συνεργασία μας μαζί σας με απώτερο σκοπό να βοηθηθούν αδέσποτα ή εγκαταλεμμένα ζώα.

Με λίγα λόγια, δεν μπορούμε να συμβάλλουμε στη σωτηρία κάθε ζώου δίχως αυτό να υποστηρίζεται και πλαισιώνεται από ανθρώπινο δυναμικό.

Αντιθέτως όμως, με την ομαδική στήριξη μπορούν να γίνουν θαύματα! Ο αριθμός των περιστατικών που μπορούμε να αναλάβουμε είναι συγκεκριμένος και περιορισμένος και σαφώς τα περιθώρια υπέρβασης δεν μπορούν να αυξηθούν τόσο ώστε να καλύψουν όλες τις περιπτώσεις που ανακύπτουν.

Η ομάδα μας έχει ήδη υπό την προστασία της έναν αριθμό σκύλων που προσπαθεί να συντηρήσει και προωθήσει προς υιοθεσία. Για τα υπόλοιπα περιστατικά αυτό που μπορούμε να προσφέρουμε είναι καθοδήγηση, συμβουλές και δημοσιεύσεις ώσπου να βρεθεί κάποιος κατάλληλος ενδιαφερόμενος για υιοθεσία. Σύμφωνα με το ν. 4039/2012 σε κάθε αγγελία θα πρέπει να αναγράφεται αριθμός μικροτσίπ του ζώου.

Ημερομηνία:  |   Χρήστης:

Τι δεν κάνουμε

-Δεν περισυλλέγουμε αδέσποτα ζώα εκτός κι αν αυτά έχουν υποστηρικτές που μπορούν να τα συντηρήσουν και με την καθοδήγησή μας να μεταφερθούν κάπου προσωρινά όπου θα τους παρασχεθεί η κατάλληλη ιατρική φροντίδα (όλα τα αδέσποτα χρειάζονται ιατρική φροντίδα τόσο για την αντιμετώπιση των ασθενειών του όσο και για τη στείρωσή τους).

- Δεν μπορούμε να βρούμε άμεσα οικογένειες και φιλοξενίες για όλα τα ζώα παρότι αυτός είναι ο ουσιαστικότερος στόχος μας. Πολλές φορές όμως χρειάζεται χρόνο και μεγάλη προσπάθεια ώστε να βρεθεί μια αξιόλογη λύση εφόσον η ζήτηση είναι τεράστια και καθημερινή ενώ η προσφορά πενιχρή. Μπορούμε όμως με αναδημοσιεύσεις και κοινοποιήσεις περιστατικών να επιταχύνουμε αυτές τις διαδικασίες.

- Δεν αναλαμβάνουμε στειρώσεις και περιθάλψεις ζώων διότι η δράση μας είναι μη κερδοσκοπική και χορηγούμε μόνοι μας τα έξοδα των περιστατικών. Μπορούμε όμως αναδημοσιεύσουμε κλήσεις βοήθειας και να καθοδηγήσουμε εθελοντές που θέλουν να βοηθήσουν κάποια περιστατικά. Εθελοντές είναι όλοι όσοι μπαίνουν στη διαδικασία να ασχοληθούν με το πρόβλημα των μη δεσποζόμενων ζώων που βρίσκονται γύρω μας.

- Δεν φέρουμε την υποχρέωση να κινήσουμε νομικές διαδικασίες για να επιλύσουμε την κάθε περίπτωση καθ'ότι δεν διαθέτουμε νομικό πρόσωπο, ούτε επιτελείο διασώσεων και νομικών συμβουλών. Η θέση μας είναι ότι η προσφυγή στη δικαιοσύνη είναι θεμιτή και απαραίτητη και θα πρέπει να επιδιώκεται με μάρτυρες τους πολίτες και στοιχεία που την πλαισιώνουν, όπως ορίζει ο νόμος περί προστασίας ζώων. Οι συλλήψεις, οι διώξεις και τα πρόστιμα είναι καθήκον των αρμόδιων αστυνομικών αρχών από τη στιγμή που θα ενημερωθούν. Υπάρχουν ορισμένες φιλοζωικές οργανώσεις που εξειδικεύονται περισσότερο στην καθοδήγηση των πολιτών για την συνεργασία και επικοινωνία τους με τις αρχές.