x

Δεν είσαστε συνδεδεμένοι. Παρακαλούμε κάντε είσοδο στον λογαριασμό σας ή δημιουργείστε έναν εδώ!

full screen background image

Pitbull angel for adoption: Nex

Όνομα: Nex
Φύλο: Pitbullαρος
Ηλικία: ; ετών
Περιοχή: Άνοιξη Αττικής
O Nex ζητά υιοθεσία. + Είναι πολύ επιδεκτικός στην μάθηση. Θέλει να είναι ευχαριστημένο το αφεντι...
Περισσότερα για αυτή την αγγελία
PITBULL
NEWS

Το παιχνίδι διδάσκει στα κουτάβια τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς, καθιστώντας τα ικανά να αναπτύξουν την απαραίτητη «τέχνη» και την εμπιστοσύνη για να γίνουν παίκτες μέσα στο εξαιρετικά πολύπλοκο και εκλεπτυσμένο κοινωνικό σκηνικό των ενήλικων σκυλιών.

pitbull
Χρήστης: Argy Pitbull Rescue Greece   |   Ημερομηνία: 2018-06-05   |   Σχολιασμοί: 0Προβολές: 2455

Οργάνωση στη Φιλαδέλφεια σώζει και εκπαιδεύει πίτμπουλ για την αστυνομία


ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ (ΗΠΑ) – Σε όποιο καταφύγιο ζώων της χώρας και να μπείτε, θα το βρείτε εγγυημένα γεμάτο από πίτμπουλ. Σκύλους όπως η Wildflower (Αγριολούλουδο), που διασώθηκε από την Carol Skaziak μέσω ενός σχεδίου που ονομάζεται «Πεταμένοι Σκύλοι».

Ο κόσμος μάλλον θα είναι πάντα διχασμένος στο θέμα της συμπεριφοράς των πίτμπουλ, όμως αν βρισκόταν μια λύση ώστε τα διασωσμένα πίτμπουλ να ενσωματωθούν και πάλι στην κοινωνία, η λύση αυτή θα έσωζε τη ζωή τους. Και η Carol έχει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ιδέα.

«Είμαστε εδώ σήμερα για να δείξουμε και να σας αποδείξουμε ότι είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας, και ότι θα μπορούσε να είναι και σκύλος της αστυνομίας.»
Το Σχέδιο Πεταμένοι Σκύλοι εκπαιδεύει τους διασωσμένους σκύλους, κι έπειτα τους χαρίζει σε αστυνομικά τμήματα. Όταν οι εκπαιδευτές ανακάλυψαν ότι τα πίτμπουλ είχαν πολλά από τα προσόντα που απαιτούνται για την ανίχνευση ναρκωτικών, η Carol είπε ότι η εκπαίδευσή τους δεν ήταν και τίποτα το δύσκολο.

«Το να έχω μια πληθώρα επιλογών από πίτμπουλ που μπορώ να εκπαιδεύσω, αποτελεί κέρδος για όλους. Όχι μόνο για το σκύλο, αλλά επίσης για την αστυνομία, αλλά και για την κοινωνία.»

Γνωρίζουν πως νιώθει ένα μέρος της κοινωνίας για τα πίμπουλ. Ότι και να τους πουν, είναι σίγουρα καλύτερο να τους δείξουν. Και για το λόγο αυτό επισκέφτηκαν τον δημοσιογράφο Bill Anderson του καναλιού FOX 29. Πρώτα του έδειξαν τις ικανότητες της Wildflower έπειτα από μόνο 2 μήνες εκπαίδευσης. Ύστερα τον άφησαν να διαπιστώσει ότι ακόμα και εν μέσω μιας μανιώδους αναζήτησης ναρκωτικών, η Wildflower δεν είχε κανένα θέμα με αγνώστους. Και τελικά έβαλαν και τον Anderson μέσα στην εκπαίδευση για να δει πόσο δυνατή είναι αλλά και ότι δεν εκδηλώνει καθόλου επιθετικότητα προς αυτόν ακόμα και αν γίνει αντίπαλός της στην εκπαίδευση.

Η εκπαίδευση μαζί με τον Anderson ήταν ένα βήμα στην προσπάθεια που κάνει το Σχέδιο Πεταμένοι Σκύλοι για να πείσει το κοινό και τους αστυνομικούς που ίσως δουλέψουν μαζί τους, ότι οι σκύλοι αυτοί που επρόκειτο να θανατωθούν, μπορούν να προσφέρουν.

Κάτι που ο εκπαιδευτής της Wildflower υποστήριξε με υπερηφάνεια.

«Μόλις ο κόσμος δει τι δυνατότητες έχουν αυτά τα σκυλιά, θα κάνει ουρές για αυτά.»

Το Πεταμένοι Σκύλοι εκπαιδεύει τους σκύλους κι έπειτα τους χαρίζει στην αστυνομία, εξοικονομώντας έτσι χιλιάδες δολάρια. Όμως πλέον αρχίζει και να ελπίζει ότι και όσοι έχουν πρόβλημα με τα πίτμπουλ, θα τους δώσουν επιτέλους μια ευκαιρία να αποδείξουν την αξία τους…


Ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Bill Anderson
Πηγή: www.fox29.com
Ημ/νία δημοσίευσης: 16/1/2018

Mετάφραση από Pitbull-Rescue.grΠροηγούμενο   |   Όλα τα άρθρα   |   Επόμενο